Dačić: Socijalisti svuda na strani Srba

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da će ta stranka svuda biti na strani Srba".

Dačić je na obeležavanju 30 godina postojanja SPS-a u Nišu poručio da socijalisti nikada neće "ćutati i aplaudirati dok neko otima srpske svetinje u Crnoj Gori".

"Zato smo mi na strani Srba i SPC u Crnoj Gori i na strani Republike Spske, na strani srpskog naroda u Hrvatskoj", dodao je Dačić.

Dačić je rekao da se Srbija pritiska da prestane sa kampanjom za povlačenje priznanja nezavisnog Kosova, ali da to neće učiniti, niti će reći "bravo što ste priznali Kosovo".

Posle praznika sa Vučićem o izlasku na izbore

Dačić je naveo da će u narednih nekoliko dana nastaviti razgovore sa liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće parlamentarne izbore.

Dačić je novinarima u Nišu, gde je SPS obeležio 30 godina postojanja, rekao da su socijalisti predložili lideru SNS-a da razmotri zajednički izlazak na izbore "na globalnom planu".

"Mi smo spremni da, ako postoji potreba za tim, idemo na zajedničku listu imajući u vidu težinu problema sa kojima ćemo se kao zemlja suočavati u narednom periodu, rekao je Dačić.

Istakao je da je za Srbiju važno da se ekonomija dobro razvija i ocenio da je to jedan od najvećih rezultata saradnje sa SNS-om.

Dodao je da za socijaliste "nema dileme" oko toga da na izbore ide sa Jedinstvenom Srbijom i, kako kaže, eventualno sa još nekim na lokalnom nivou, te da očekuje dobar izborni rezultat SPS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво