Osude vređanja ćerke predsednika Vučića

Sibin Vukadinović je na Fejsbuku uputio uvrede na račun ćerke predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Reagovali su poverenica Brankica Janković, zaštitnik građana Zoran Pašalić, predsednica parlamenta Maja Gojković i funkcioneri SNS-a.

Predsednica Skupštine Srbije i parlamentarnog Odbora za prava deteta Maja Gojković najoštrije je osudila kao "bolesne i monstruozne" uvrede koje je ćerki predsednika Aleksandra Vučića uputio Sibin Vukadinović.

"Građani naše zemlje žele pristojnu državu koja se razvija i napreduje, društvo u kojem će svako dete biti bezbedno i zaštićeno", poručila je predsednica Skupštine Srbije.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković je saopštila da se na nedopustiv i sramotan način vređa maloletna ćerka predsednika Srbije.

"Javni prostor je preplavljen uvredljivim izjavama i diskriminatornim stavovima i u tome se sve više prednjači na društvenim mrežama, ali ovakve gnusne uvrede do sada nisu viđene. Očigledno je da u našem društvu postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju nove kanale komunikacije u javnom prostoru kako bi skrenuli pažnju na sebe, što mora naići na oštru osudu javnosti", navela je Jankovićeva.

Zaštitnik građaa Zoran Pašalić smatra da je nasilno ponašanje pojedinih javnih ličnosti, doživelo juče kulminaciju upućivanjem besramnih uvreda jednoj devojčici.

"Pojedinačni slučajevi vređanja i omalovažavanja dece u javnosti uzrokovani su nizom faktora na koje Zaštitnik građana godinama upozorava, ali pre svega neefikasnim reagovanjem nadležnih i inertnošću čitavog društva da im se suprostavi. Prag tolerancije prema nasilnicima umesto da se smanjuje, svakodnevno se povećava, dok su njihove žrtve sve češće oni najranjiviji u društvu, ponajviše deca", naglasio je Pašalić u saopštenju.

Reagovanja iz SNS-a

Oglasili su se i brojni funkcioneri SNS-a, među kojima Marko Đurić i Nela Kuburović.

"Poziv na silovanje maloletne devojčice, bez obzira čija je to ćerka, nije samo za osudu svih normalnih ljudi, nego alarm nadležnim institucijama da se radi o vrlo opasnom i bolesnom čoveku", rekla je Kuburovićeva za Tanjug.

Marko Đurić je naveo da je "okruženje Boška Obradovića prevršilo svaku meru, jer je na najodvratniji način uvredilo porodicu predsednika Aleksandra Vučića".

Đurić je upitao šta je ćerka predsednika Vučića skrivila da bi je "vređali bolesnici koji se fotografišu sa oružjem na društvenim mrežama", kao i kada će društvo prestati da u ime slobode govora toleriše ovakve stvari?

Pokret "Dveri" saopštio je sinoć da su mediji netačno preneli da je Sibin Vukadinović, koji je vređao porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, član te stranke.

"Ovom prilikom želimo da poručimo javnosti da je Sibin Vukadinović napustio Srpski pokret 'Dveri' pre više od godinu dana. Od tada, 'Dveri' nemaju više nikakve veze sa pomenutim gospodinom i svako stavljanje u kontekst Boška Obradovića i 'Dveri' sa njim nemaju dodirnih tačaka sa istinom", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво