Borelj: Dijalog Beograda i Prištine jedino rešenje, početi što pre

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je u Minhenu da je dijalog između Beograda i Prištine jedino rešenje i da pregovori treba da počnu što pre.

"Dijalog Beograda i Prištine je jedino rešenje. Potrebna je deeskalacija, jer u protivnom razgovori neće biti mogući. Pregovori treba da počnu što pre, takođe i za napredovanje na evropskom putu. Potrebna je evropska perspektiva za region u celini", napisao je Borelj na Tviteru.

Borelj je, uz nekoliko fotografija, naveo da je juče na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji učestvovao na okruglom stolu o Zapadnom Balkanu i proširenju, na kojem su, napominje, bili zvaničnici iz regiona.

Naglasio je da je cilj nove metodologije EU da se proces proširenja učini kredibilnijim, dinamičnijim i predvidljivijim.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво