Kurti: Sporazumi u Minhenu potpisani bez odobrenja nove vlade

Kosovski premijer Aljbin Kurti kaže da su u Minhenu sporazumi sa predstavnicima Beograda potpisani bez njegovog znanja i da su dogovoreni sa prethodnim sazivom vlade.

Kurti je naveo d su dva sporazuma koja su Minhenu potpisali zvaničnici koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj zasnovana na pregovaračkom procesu koji je ranije obavljen.

Stoga ti službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, tekst sporazuma nije objavljen ili objavljen u javnosti. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti", naveo je Kurti na svom Fejsbuk nalogu.

Kurti kaže da iako su sve veze i unapređenje infrastrukturnih standarda neophodni za razvoj i deo su  evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je, kako je ocenio, veoma važno da proces bude transparentan, kao rezultat pregovora.

Sporazum treba da bude, dodao je Kurti, "istinski i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju SSP".

"Ako se oslanjamo na verziju sporazuma, kada se ekonomski analizira, železnica do Leška je prioritetnija i isplativija od Merdara", naveo je Kurti o sporazumu potpisanom u Minhenu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 14. feb 2020, 23:18) - anonymous [neregistrovani]

само тако

Овога ће да пусте низ воду Амери пре него што заседне. Како год, његово затезање нама иде на руку. Хвала му!

(petak, 14. feb 2020, 22:47) - milan lala [neregistrovani]

Kurtina naknadna pamet

A kako se Kurta toga nije setio dok je bio u Minhenu , pa tu pamet saopstio ambasadoru SAD Greneru. Kurta zna da mora da igra kad mu gazda kaze , ovo je samo za internu upotrebu , jer kako da objasni glasacima da njega gazde za nista ne pitaju . O.... Kurta nisu ti gazde pravile "kosove" zbog vas  nego zbog svojih interesa . Tvoje je da slusas a ako zanosis na krivini posle upozorenja sledi smena .