Bez reakcija nove kosovske vlade na sporazume u Minhenu

Kosovska vlada za sada još nije reagovala na potpisane sporazume Beograda i Prištine o uspostavljanju železničkog saobraćaja izeđu ta dva grada i izgradnji auto-puta Niš Priština.

Sporazum je sa prištinske strane dogovorio i odobrio kosovski predsednik Hašim Tači, uz posredovanje Trampovog izaslanika Ričarda Grenela.

U dogovore o dva sporazuma Prištine i Beograda nova kosovska vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem uopšte nije bila uključena.

Vladu u Prištini u Minhenu su predstavljali zvaničnici Ministarstva za infrastrukturu Džema Veselji i Rame Ćupeva.

Aljbin Kurti je juče pokušao da se sastane sa Hašimom Tačijem pre nego što je otputovao u Minhen, kako bi približili stavove sa kojima bi nastupili o pitanjima dijaloga sa Beogradom i takse. U vreme upućivanja poziva Tači je već bio na putu za MInhen.

Očekuje se da će i Kurti otputovati u Nemačku, gde će učestvovati na zajedničkom panelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozdravio sporazume o železnicama i auto-putu i dodao "da je sada vreme za veliko finale između Kosova i Srbije".

"Pozdravljam viziju i vođstvo Ričarda Grenela i američkog predsednika za efikasno vođenje i olakšavanje normalizacije i rada železnica i autoputa koji povezuju Kosovo i Srbiju. Sada je potrebno veliko finale, uzajamno priznavanje, kao što je američki predsednik naglasio u poslednja dva pisma prošle godine ", napisao je Haradinaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво