Serija sastanaka Vučića u Minhenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu sa Vangom Jiem, Filipom Rikerom, Johanesom Hanom, Johanom Vadepulom i drugim zvaničnicima.

U okviru Minhenske bezbednosne konferencije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je više sastanaka sa evropskim i svetskim zvaničnicima.

Predsednik se susreo sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jijem i poručio da će Srbija biti uz kineski narod.

"Uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod", rekao je Vučić, objavljeno je na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Predsednik je razgovarao i sa v. d. pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, kao i sa Janom Hekerom, savetnikom za spoljnu politiku i bezbednost nemačke kancelarke.

Sastao se i sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom i sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgijevom.

"Dobra prilika da sa prijateljima Srbije razgovaram o našem evropskom putu, ali i ekonomskim reformama i novim investicijama", napisao je predsednik u objavi povodom sastanka sa Lajčakom i Georgijevom.

Sastao se i sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu, kao i sa evorpskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom.

Predsednik je u Minhenu bilateralne susrete nastavio razgovorom sa predstavnicima Forin ofisa i Atlantskog saveta.

Najpre je razgovarao sa izvršnim direktorom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom, a potom se sastao sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom, objavljeno je na Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Na kraju radnog dana, Vučić se sastao sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, uz prisustvo ambasadora Entonija Godfrija.

Juče je predsednik razgovorao sa Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine.

Nakon sastanka sa Grenelom, Vučić je rekao da Amerikanci veoma čvrsto i tvrdo insistiraju na hitnom ukidanju taksi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво