Tači: Članstvo u EU rešenje za Zapadni Balkan

Kosovski predsednik Prištini Hašim Tači uoči Minhenske konferenciji o bezbednosti poručuje da je članstvo celog Zapadnog Balkana trajno rešenje koje donosi mir.

Hašim Tači ističe da se u Minhenu održava jedan je od vodećih svetskih foruma koji raspravlja o globalnim, ali i lokalnim bezbednosnim pitanjima.

Poručuje da je veoma važno raditi na prevazilaženju pozicije u kojoj je odnos sa EU ugrožen zbog kašnjenja u donošenju odluke o viznoj liberalizaciji.

"Kosovu, kao i celom regionu Zapadnog Balkana, potreban je istinski, otvoreni dijalog sa EU. Želim svima jasno da stavim do znanja da ne može postojati alternativno ili privremeno rešenje za region, od EU", rekao je Tači za Indeksonlajn.

Ističući da je trajno rešenje koje donosi mir, stabilnost, razvoj i prosperitet puno članstvo celokupnog Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da će se sastati sa zvaničnicima država i međunarodnih organizacija, uključujući američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, koji je i specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Prištine i Beograda.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара