Vulin: Nema stida u Boškovića

Ministar odbrane Srbije Aleksandara Vulin ocenio je da ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković bez i malo stida vređa sve žrtve nacizma i za potrebe male pakosti čini veliku štetu svim antifašistima Crne Gore i svim žrtvama nacizma.

Ministar Vulin je reagovao povodom izjave Boškovića da "nacionalsocijalizam koji u poslednje vreme isijava iz ministra Vulina najviše škodi interesima Srbije", kao i da je Vulinovo ponašanje prilikom posete Crnoj Gori tragikomično.

"Boškovića mnogi potcenjuju i podsmevaju mu se. Greše. Boj se, ne onog koji se ničeg ne boji, već onog koji se ničega ne stidi. On stid upoznao nije. Bošković bez i malo stida vređa sve žrtve nacizma. Za potrebe male pakosti čini veliku štetu svim antifašistima Crne Gore i svim žrtvama nacizma", rekao je Vulin.

"Neću mu odgovoriti istom merom, jer ništa u savremenom svetu ne može da se uporedi sa nacističkim užasima. Srbi su od nacizma mnogo propatili a otpor Srba nacistima može da bude primer i mnogo mlađim nacijama", istakao je ministar Vulin u izjavi za javnost.

Naglašava da, kada na grob ubijenog ministra odbrane zajedničke države Srbije i Crne Gore ne dođe ministar odbrane Crne Gore, onda je to tragično.

"Kada za pokušaj sprečavanja dolaska delegacije iz Srbije ministar odbrane okrivi ministarstvo kulture, to je komično. Kada ministar Crne Gore misli da može da ponizi mitropolita Srpske pravoslavne crkve, to je tužno", rekao je srpski ministar odbrane.

Vulin ističe da Crnu Goru poštuje, a njenoj slavnoj istoriji ispisanoj u bojevima za slobodu Srba se divi.

"Mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija pažljivo slušam i kada me hvali i kada me kori. Rovčanima se zahvaljujem što su mi na Pavlovom grobu rekli da je svako njihovo ognjište i moje i da me čekaju bez najave i dozvola. Ne znam da li su Rovčani time postali hibridna pretnja, ali znam da nisu nikada prestali da budu Srbi", izjavio je ministar Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије