Konjufca predlaže da se Kosovo ove godine ne prijavljuje za Interpol

Kosovski Ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca zatražio je na sednici vlade da se razmotri neprijavljivanje Kosova za članstvo u Interpolu ove godine.

"Prema internoj analizi ministarstva koje predstavljam, situacija nije previše optimistična u odnosu na prethodne godine", rekao je Konjufca.

Kosovo bi po njemu imalo isti rezultat ako se prijavi i ove godine.

Rekao je da je bolje prijavu podneti sledeće godine.

"Sledeće godine je za nas mnogo povoljnije zbog mesta gde se održava, u Turskoj, gde bi mogao da se uradi veći posao, jer smo nasledili ozbiljnu situaciju i došlo je do neuspeha u glasanju za članstvo Kosova u Interpolu. Čini mi se da ćemo tek 1. ili 2. marta to pitanje rešiti, moramo da obavestimo nadležne institucije da Kosovo neće podneti zahtev ove godine", naveo je Konjufca.

Smatra da neuspesi nisu dobri za Kosovo.

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da će hitno rešiti to pitanje.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије