Antonijević: Snižavanje cenzusa iznedrilo nove političke grupe, ali ne i nova lica

Spuštanje izbornog cenzusa nedeljama je tema među političkm akterima u Srbiji. Prethodna dva dana o tome su se, između ostalog, raspitivali i evroparlamentarci tokom posete Beogradu. Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo kaže za RTS da bi 30-godišnjicu višepartijskog sistema u Srbiji trebalo obeležiti u boljem tonu.

Milan Antonijević je, gostujući na RTS-u, rekao da su se na političkoj sceni pojavili novi akteri i grupe, ne i nova lica, u trenutku kada je najavljeno snižavanje cenzusa.

Napomenuo je da je preostalo da se do parlamentarnih izbora izaberu dva nova člana Saveta REM-a.

"Onda prelazimo na teži deo, da se vidi kakve je to promene proizvelo u medijima i da dobijemo podatke o tome kakva je zastupljenost stranaka u medijima", istakao je Antonijević ukazujući da je procena Fonda da su novi kandidati mnogo nezavisniji.

Evroparlamentarci su, podseća, pozvali stranke da učestvuju u političkom životu kako bi birači imali mogućnost da glasaju za stranke koje postoje.

"Ove godine imamo 30 godina višepartijskog sistema, bilo bi dobro da se to obeleži u boljem tonu", napominje Antonijević.

Ukazuje na to da Evropa sve češće poklanja pažnju Srbiji napominjući da preporuke ne treba ispuniti samo zbog Evrope već zbog građana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво