Dačić sa kineskom ambasadorkom o situaciji sa koronavirusom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadorku Kine Čen Bo koja ga je upoznala sa aktuelnim razvojem situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa, kao i merama koje je kineska vlada do sada preduzela u suzbijanju zaraze.

Dačić je rekao da se u Srbiji sa velikom pažnjom i prijateljskom zabrinutošću prati razvoj u vezi sa aktuelnom epidemijom koronavirusa u Kini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef diplomatije je odao veliko priznanje vlastima u Kini koje ulažu ogromne napore u cilju sprečavanja daljeg širenja zaraze.

Zahvalio se na pomoći koju kineski državni organi i institucije pružaju srpskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Pekingu i Šangaju, posebno kada je reč o povratku četiri državljana Srbije iz Vuhana, koji su 1. februara 2020. iz tog kineskog grada prebačeni avionom francuske vlade.

U razgovoru je istaknuto obostrano zadovoljstvo povodom izvanrednih političkih odnosa Srbije i Kine, koje karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo, kao i veoma uspešne saradnje dve zemlje u ekonomskoj i svim drugim oblastima, zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије