Selaković: Građani će dati legitimitet izborima

Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je da je uveren da će građani potvrditi apsolutni legitimitet izbora.

Građani Srbije će na lokalne i parlamentarne izbore izaći 26. aprila, objavila je TV Prva.

Nikola Selaković je uveren da će građani potvrditi apsolutni legitimitet izbora.

Rekao je da svako ko se ozbiljno bavi politikom zna da su izbori prilika da se izmeri poverenje građana u pojedince, u ideje i programe koji se nude.

Naveo je i da snižavanje cenzusa sa pet na tri odsto omogućuje da se demokratija sa ulice vrati u parlament, baš ono o čemu je govorio predsednik Aleksandar Vučić.

Smatra da je neozbiljno pripremati se za izbore mesec i po dana ili dva meseca pred njihovo održavanje, i da se ozbiljni političari bave politikom sve vreme između dva izborna ciklusa, a oni veoma ozbiljniji i više od jednog izbornog ciklusa.

Ukazao je da će se znati ko izlazi na izbore po tome ko bude predao liste.

"Aristotel je pre više od 2.000 godina rekao da na Olimpijadi može da pobedi samo onaj ko na njoj i učestvuje. Preduslov da dođete u priliku da ostvarujete svoj politički program jeste da učestvujete na izborima kao ozbiljni i odgovorni ljudi", poručio je Selaković.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи