Dačić: Ne zanimaju nas unutrašnja pitanja Crne Gore, već položaj Srba i SPC

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je da Srbiju ne zanimaju unutrašnja pitanja u Crnoj Gori, već je jedino interesuju položaj i prava srpskog naroda u toj zemlji, kao i položaj Srpske pravoslavne crkve.

"To ne mogu biti unutrašnja pitanja Crne Gore, jer Crna Gora ima međunarodne obaveze u tom pogledu, kao i Srbija", rekao je Ivica Dačić reagujući na izjavu crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da se Srbija meša unutrašnje stvari Crne Gore.

Dačić je upitao kako interesovanje Srbije za prava 29 odsto Srba u Crnoj Gori predstavlja mešanje u unutrašnje stvari te zemlje, ako prava Hrvata kojih u Srbiji ima 0,81 odsto ili Bugara sa 0,26 odsto, jesu, i to sa pravom, predmet interesovanja Hrvatske i Bugarske.

"Zar je normalno da ima samo pet odsto Srba u državnoj administraciji, ako ih ima 29 odsto u Crnoj Gori?", dodao je Dačić u pisanoj izjavi za Tanjug.

Ministar je istakao da je naročito paradoksalno da Crna Gora priča o mešanju Srbije u njene unutrašnje stvari, kada se Crna Gora "na najbrutalniji način umešala u unutrašnje stvari Srbije, priznajući Kosovo i glasanjem za Kosovo u međunarodnim organizacijama".

"Srbija poziva da se na miran način rešavaju sporovi u Crnoj Gori i to dijalogom sa Srbima i SPC, protiv stvaranja antisrpske atmosfere u toj zemlji, jer su u pitanju dve bratske države i bratska naroda", naveo je Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво