Grenel: Nemačka, Francuska i EU nisu uključene u dijalog ali su dobrodošle

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da se trenutno vode napori za ponovno uspostavljanje dijaloga.

Ričard Grenel je rekao da su u njegovim dosadašnjim naporima materijalizovana dva sporazuma, jedan o avio-liniji, o čemu je potpisano i Pismo o namerama, a drugi za železničku prugu Beograd–Priština, prenosi prištinska Gazeta ekspres.

Prema njegovim rečima, u tim dogovorima nisu učestvovale ni Nemačka, ni Francuska, ni Evropska unija. Grenel je istakao da su dobrodošli svi koji su zainteresovani da pomognu.

U pisanom odgovoru za Gazetu ekspres, Savezna vlada Nemačke nije želela da komentariše napore SAD u vezi sa dijalogom Srbije i Kosova, istovremeno insistirajući na tome da se dijalog nastavi pod nadzorom visokog predstavnika Evropske unije Žozepa Borela.

"Iz principijelnih razloga ne komentarišemo napore naših saveznika", rekao je portparol nemačke vlade.

On je dodao da se generalni stav Savezne vlade nije promenio i da podržavaju napore EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

"Očekuje se da bi u interesu obe zemlje dijalog trebalo da se što pre obnovi pod nadzorom novoizabranih na poziciji visokog predstavnika i njegovog tima", rekao je portparol.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи