“1 od 5 miliona“ izlazi na izbore

Udruženje "1 od 5 miliona" saopštilo je da će učestvovati na izborima na proleće.

To je izjavila jedna od članica udruženja Valentina Reković na konferenciji za novinare.

"Prema informacijana kojima raspolažemo neke od potpisnica sporazuma sa narodom spremaju se da izađu na izbore", rekla je Rekovićeva.

Dodaje da su među njima i neki iz stranaka koje formalno bojkotuju izbore.

Nakon konferencije za štampu Udruženje "1 od 5 miliona" oglasilo se i saopštenjem u kome se između ostalog kaže da je Sporazum sa narodom nastao tako što su organizatori protesta pozvali političare da sastave dokument kojim će postati deo protesta i kojim neće biti samo građani na protestu, već će imati i odgovornost prema istom tom narodu koji šeta na ulicama.

U saopštenju se navodi da su dokument napisale političke stranke i pokreti, a da je Udruženje "1 od 5 miliona" inicijatori takvog sporazuma.

"Na žalost, prema informacijama kojima raspolažemo neke od stranaka, potpisnika Sporazuma sa narodom, uz još par manjih pokreta, već uveliko rade na tome da izađu na predstojeće izbore. Došli smo i do informacija da će im se u tome pridružiti i pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu", kaže se u saopštenju.

U narednim danima, kako se dodaje, obelodaniće i koje su stranke, potpisnice Sporazuma sa narodom, koje aktivno učestvuju sa podrškom raznim grupama građana po lokalu sve u nadi da i posle izbora budu ili ostanu deo lokalnih vlasti.

"Nama je u mesecima pred ovu odluku postajalo sve jasnije da deo opozicije, i ako su potpisnici Sporazuma sa narodom, rade na tome da obesmisle sve naše napore da ujedinimo celu opoziciju i zajedničkim radom donesemo boljitak ovom društvu. Drugi deo opozicije, deklarativno u bojkotu, na sve to gledaju bez prevelike zabrinutnosti i potajno se spremaju za razne liste na lokalu", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, već neko vreme samovoljno donose odluke bez prethodne konsultacije sa svim akterima narodnog bunta i nezadovoljstva i konstantno se utrkuju ko će postati budući lider opozicije, sve u duhu borbe za bolje sutra, u duhu slobode i pravde, demokratije i volje naroda.

"Da li od takvih očekujemo da će da menjaju sistem? Ne. Zbog toga će '1 od 5 miliona' izaći na izbore. Sprečićemo prevarante i trojance da opet izdaju narod i pojedu nam još četiri godine održavajući Vučića na vlasti", napominje se se u saopštenju.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво