Mihajlović: Sve radim javno, i moj stan nema upotrebnu dozvolu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Zorana Mihajlović rekla je, odgovarajući na pitanje poslaniku SRS Nemanji Šaroviću, da ona i njena porodica sve rade javno i da njen stan u kojem živi još nema upotrebnu dozvolu.

U popodnevnom delu sednice nastavljena je rasprava o setu zakona iz oblasti saobraćaja, ali i polemika između poslanika radikala i ministarke Zorane Mihajlović, ovog puta, pitanja u vezi sa njenom imovinom postavio je poslanik SRS Nemanja Šarović.

Šarović je rekao ministarki da duguje građanima objašnjenje od čega živi i upitao je kako je moguće da jedan ministar živi "tako luksuzno", zatim da li je legalizovala stan i da li ponosna što je učestvovala u izgradnji "jednog takvog kredibilnog univerziteta kao što je "Megatrend".

"Po mom mišljenju i to bi bio dovoljan razlog da podnesete ostavku. Ako je za vas kredibilan, za nas iz SRS je to najveća sramota na prosvetnom nebu Srbije. Sramota je da neko ko je u vladi izabere da novac prima iz univerziteta gde se 'štancuju lažne diplome', a ne od građana", rekao je Šarović.

Mihajlovićeva je konstatovala: "Ko o čemu radikali o Zorani. To je u redu" i navela da Šarović ima pravo da postavlja pitanja i da odgovore na to može da da Agencija za borbu protiv korupcije, ali da nije u redu da se služi, kako je rekla, lažima i poluistinama.

"Postoji Agencija za borbu protiv korupcije i sve što Zorana Mihajlović i njena porodica rade je javno. Kada je reč o mom stanu, on se od 1999.godine gradio, još uvek nema upotrebnu dozvolu. Tada se dograđivala zgrada, data je građevinska dozvola, ali ja kao ministar građevinarstva još nemam upotrebnu dozvolu", rekla je ona.

Dodala je da, po njenoj oceni, nije u redu da ona kao ministar ulazi u priču oko legalizacije i da će sa ozakonjenjem nastaviti kada ne bude bila na tom mestu.

Šarović je negodovao jer mu je ministarka kazala da se služi lažima i odgovorio joj je da je nepristojna, navodeći da je nije uvredio, već je tražio odgovore na legitimna pitanja.

Šarović: Zamolite ministra da ostavi mobilni telefon

U raspravu se uključio poslanik SNS-a Aleksandar Marković, koji je primetio da Šarović nije izneo nikakve argumente o zakonima, po čemu se, kaže, može zaključiti da su zakoni dobri.

Poslanik radikala mu je poručio da stanje u skupštini nikada nije bilo gore, da se nikada nekvalitetnije rasprave nisu vodile o zakonima, da je vladajuća koalicija obesmislila podnošenje amandmana.

"Zamolite ministra da ostavi mobilni telefon", prekinuo je svoje izlaganje Šarović obraćajući se predsedavajućem Vladimiru Marinkoviću.

"A šta vama smeta?", pitao je Marinković na šta se Šarović glasno nasmejao i upitao:"Šta meni smeta? Pa, neka izađe napolje. Smeta mi što se ne bave zakonima, što telefoniraju i ćakulaju sa vama, jer je to nepristojno, a mnogo je ozbiljnije pitanje zašto vama to ne smeta".

Marković je primetio da Šarović, ne samo da nije govorio o zakonu, već, kaže, nije ni pomenuo reč zakon, ocenivši da je poslanik radikala nervozan, jer su po važećem cenzusu ispod njega.

"Ako Šarović nastavi da se pojavljuje, neće pomoći ni da ga smanjimo na jedan odsto", rekao je Marković.

Šarović je uzvratio Markoviću da i on dolazi iz SRS i da je "prodao veru za večeru", kao i da misli da je zakletva "konzerva paštete koja ima rok trajanja".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво