Vučić sa Đukanovićem o položaju Srba i putu ka EU

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", položaju srpskog naroda i nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsednik Vučić je sa Đukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i zakonu o slobodi veroispovesti.

Preneo je da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, kao i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompleksan.

"Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja", rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

"Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu", naveo je Vučić.

Vučić je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво