Vučić sa Đukanovićem o položaju Srba i putu ka EU

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je u Jerusalimu sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o, kako je izjavio za "Blic", položaju srpskog naroda i nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama, ali i većoj koordinaciji u budućim nastupima pred evropskim institucijama.

Predsednik Vučić je sa Đukanovićem razgovarao, kako je izjavio za Blic, o položaju srpskog naroda i zakonu o slobodi veroispovesti.

Preneo je da su njihova stanovišta i pozicije veoma udaljene, kao i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav.

Dodao je da je razgovor bio dug, težak i kompleksan.

"Istovremeno, razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja", rekao je Vučić.

Dodao je da su tema bile i evrointegracije.

"Govorili smo i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili i veću koordinaciju u budućim nastupima pred evropskim institucijama, kao i nastavak razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u našem regionu", naveo je Vučić.

Vučić je sa Đukanovićem razgovarao tokom večere koju je predsednik Izraela priredio za više desetina šefova država i vlada uoči sutrašnjeg obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 23. jan 2020, 07:47) - mile [neregistrovani]

dogovor

Đukanović očito ne želi saradnju sa Srbijom.

(četvrtak, 23. jan 2020, 07:32) - Lek Galenika [neregistrovani]

Srbija

Srbiji je duznost da brani svoje gradjane svoje svetinje ma gde se one nalazile.

(četvrtak, 23. jan 2020, 06:47) - anonymous [neregistrovani]

ok

Postoji samo jedna tema. Neprijateljski odnos vlasti u C.Gori prema Srbima. I to u svakom pogledu i prema svim Srbima svuda. Stvarno ne znam šta im je, Dušan