Ana Brnabić u Davosu sa predstavnicima međunarodnih kompanija

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvuje na 50. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, na kome će biti jedan od učesnika na neformalnom okupljanju svetskih ekonomskih lidera na temu "Tempo nastavka - tehnologija na raskršću", saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da je predsednica Vlade održala niz sastanaka sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i kompanija koje učestvuju na Forumu.

Premijerka Brnabić sastala se najpre sa zamenikom generalnog direktora "Simensa" Rolandom Bušom. Iz Vlade navode da ova kompanija u Srbiji zapošljava skoro 2.000 ljudi i planiraju proširenje svog poslovanja u našoj zemlji, a da je i jedna od tema razgovora bila i pogon "Simensa" u Kragujevcu.

"Odličan sastanak imala sam i sa predstavnicima kompanije "Filips", koja u ovom trenutku ne posluje u Srbiji. Kompanije poput ovih su one koje želimo u Srbiji, i smatram da bi doprinele transformaciji naše ekonomije ka ekonomiji zasnovanoj na inovacijama. Tako će naša ekonomija biti konkurentnija, BDP veći, a životni standard naših građana kvalitetniji", istakla je Brnabić, a navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će se Ana Brnabić sutra sastati sa premijerom Holandije Markom Ruteom, za koga je, kako se navodi u saopštenju, istakla da je uvek važan sagovornik, kako po pitanju evropskih integracija Srbije, tako i po pitanju trenutne situacije u regionu, ali i ekonomske saradnje dve zemlje.

U saopštenju Vlade se dodaje da će Brnabić sutra u Davosu razgovarati i sa Tadašijem Maedom, guvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju, sa kojim se prvi put srela prilikom nedavne zvanične posete Japanu.

"Oni će razgovarati o Maedovoj poseti Srbiji, potencijalno zvaničnom prisustvu Japanske banke za međunarodnu saradnju u Srbiji kao i o mogućem osnivanju investicionog fonda", navodi se u saopštenju.

Svetski ekonomski forum koji se održava u Davosu, analizira politike u vezi sa najaktuelnijim političkim, ekonomskim, društvenim i bezbednosnim pitanjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво