Tepić: NBS omogućila Tešiću da preprodaje oružje u devizama i ne plaća porez

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i narodna poslanica Marinika Tepić tvrdi da je Narodna banka Srbije omogućila Slobodanu Tešiću da trguje oružjem mimo zakona.

Marinika Tepić je novinarima u Skupštini Srbije pokazala dokument u kojem se, kako tvrdi, vidi da je Narodna banka Srbije izdala dozvolu Slobodanu Tešiću da posluje kao kupac, a ne kao komisionar robe.

Prema tvrdnjama Tepićeve, NBS je Tešićevoj firmi "Partizan tek" omogućila da robu nabavlja i kupuje u dinarima, a nakon toga da je za višestruko veći iznos "preprodaje u devizama, bez obaveze da to prijavljuje ili da na to plaća porez".

Komisioni ugovori između SDPR-a ili drugih fabrika sa preprodavcima oružja su takvi, kako je Tepićeva rekla, da preprodavci imaju samo pravo od pet odsto od prodaje, a Tešiću je, kaže, omogućeno da kupi robu i plati je u dinarima, dalje preprodaje u devizama i da sve ostaje njemu.

Funkcionerka SSP-a je, pozivajući se na izveštaje DRI, rekla da Tešićeve firme u odnosu na GIM, na primer, imaju višestruko veće poslovanje sa firmama poput "Prve petoletke" iz Trstenika, "Slobode" iz Čačka i "Prvog partizana" iz Užica.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво