Grenel o letu Beograd – Priština: Tramp nas vodio do istorijske pobede

Specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravili su potpisivanje Pisma o namerama o ponovnom uspostavljanju avio-linije između Beograda i Prištine.

Grenel je ocenio na Tviteru da povodom potpisivanja tog dokumenta da "nas je predsednik SAD Donald Tramp još jednom vodio do istorijske pobede".

Grenel, koji je i američki ambasador u Berlinu, napisao je da se zahvaljuje avio-kompaniji Lufthanza, NATO-u i američkom savetniku za nacionalnu bezbednost Robertu O`Brajenu, kao i liderima u Beogradu i Prištini.

Dodao je da su da su Beograd i Priština danas "potpisali sporazum kako bi ostvarili prvi direktan let između dva grada posle 21 godine".

Jens Stoltenberg je potpisivanje dokumenta koji otvora mogućnost obnavljanja avio-linije Beograd-Priština ocenio kao važan korak koji će omogućiti lakši protok ljudi i dobara na području Zapadnog Balkana.

U saopštenju NATO se ukazuje da da je prema Rezoluciji 1244, komandant Kfora i dalje nadizre vazdušni prostor iznad KiM.

Delegacija Ministarstva privrede potpisala je u Berlinu Pismo o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije Beograd – Priština.

Time je, nakon dve decenije, učinjen prvi simbolički korak ka ponovnom uspostavljanju vazdušnog saobraćaja između glavnog grada Srbije i najvećeg grada južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво