Amerikanci zauzeli ceo Davos, Vučić smešten u Klosters

Predsednik Aleksandar Vučić doputovao je u Švajcarsku gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Šestu godinu zaredom borimo se za bolje pozicioniranje Srbije u svetu i dolazak novih investitora u našu Srbiju", napisao je Vučić na Instagramu.

Naveo je i da su "Amerikanci zauzeli ceo Davos" i da je naša delegacija smeštena u Klosters, koji je dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

Predsednik će tokom dana prisustvovati zvaničnom otvaranju Foruma i izlaganju predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem će se obratiti predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić će učestvovati na sesiji "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana".

Planirano je i obraćanje predsednika Srbije na skupu pod nazivom "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, privrednicima i predstavnicima finansijskih institucija.

Jedna od najvažnijih sesija tokom jubilarnog 50. Foruma biće "Sprečavanje klimatske apokalipse". 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. jan 2020, 16:19) - anonymous [neregistrovani]

Klosters

To me podseća na Pariz i stramno mesto na bini koje je Vučić prihvatio. Sada imamo puteve a uskoro i aerodrome u svakom gradu. Biće navala investitora, da ćemo morati da odbijamo. U zemlji bajki može sve.

(ponedeljak, 20. jan 2020, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

Sprecavanje

Sprecavanje klimatske apokalipse po logici zdravog razuma od strane onih koji su nas doveli do kraja naprosto nije moguce.