SRS ponovo traži ukidanje javnih izvršitelja

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj pozvao je predsednicu parlamenta Maju Gojković da što pre stavi na dnevni red predlog novog Zakona o izvršnom postupku i obezbeđenju kojim bi bili ukinuti javni izvršitelji.

Aleksandar Šešelj je na konferenciji za novinare podsetio da je SRS još u septembru prošle godine predala parlamentu 100.000 potpisa za ukidanje javnih izvršitelja i predlog novog zakona.

"Ali, iako je ta tema građanima veoma važna, već četiri meseca taj predlog novog zakona nije došao na dnevni red", rekao je Šešelj.

Kao glavnu novinu zakona naveo je vraćanje izvršenja u sudove, jer je, kaže, praksa rada izvršitelja izuzetno negativna i otvorila je put ka "pljačkanju najsiromašnijih koji nisu u stanju da plaćaju dugove, dok one koji duguju najviše niko ne dira".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара