SZS: Zagađenje vazduha pokazalo nebrigu vlasti

Savez za Srbiju ocenio je u svom saopštenju da je zagađenje vazduha pokazalo neodgovornost vlasti i nebrigu za građane i njihovo zdravlje i zatražio preduzimanje hitnih mera za smanjenje zagađenja u gradovima i na zaštiti zdravlja građana Srbije.

"Iako se gradovi u Srbiji, posebno Beograd, mesecima nalaze među najzagađenijim gradovima u svetu, ni gradske ni centralne vlasti nisu preduzele nikakve mere da se građani o tome obaveste, niti da se sprovedu mere za smanjenje zagađenja", naveo je SZS u saopštenju.

Među merama koje SZS traži su "odgovornost" premijerke Ane Brnabić, ministra za zaštitu životne sredine Gorana Trivana i čelnika lokalnih samouprava.

SZS traži i utvrđivanje i obaveštavanje javnosti o trošenju "zelenog dinara" koji zagađivači, ali i građani kroz ekološku taksu, plaćaju, jer, kako kažu, postoji sumnja da se ta sredstva koriste mimo zakona i nenamenski.

Kao treću meru iz SZS-a traže da se ispita istinitost tvrdnji da je većina mernih uređaja za merenje zagađenja vazduha, koji su u vlasništvu države, neispravna i da podaci koji se objavljuju o zagađenju dolaze sa uređaja koji ne pripadaju državi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи