Ivica Dačić najavio da će tužiti Mariniku Tepić

Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će tužiti potpredsednicu Stranke slobode i pravde i poslanicu u Skupštini Srbije Mariniku Tepić zbog njenih navoda da su srpski privrednici plaćali za povlačenje priznanja Kosova, pa čak i novcem od isporuke oružja.

Ivica Dačić je u emisiji "Pravi ugao" Radio-televizije Vojvodine izjavio da je dao ovlašćenje advokatskoj kancelariji Tome File da tuže Mariniku Tepić "jer je uvredila Srbiju i nanela joj štetu".

"Niko nije tako uvredio Srbiju i naneo joj štetu kao ona glupostima koje je iznosila", ocenio je Dačić.

Naveo je da nema nikakve "privatne politike", već da je Srbija, nakon glasanja u Unesku, gde je tesnom većinom sprečen ulazak Kosova u tu međunarodnu instituciju, počela da vodi sistemsku politiku i uspostavlja strateška prijateljstva i odnose s drugim zemljama.

"Kakva kupovina. Mislite da je Gana ili neka druga zemlja, takva da će sada da na osnovu kupovine donese odluku o povlačenju priznanja", rekao je Dačić za RTV, naglašavajući da su odluke o lobiranju za povlačenje priznanja Kosova "strateške odluke" nakon kojih država potpiše sporazum o strateškom partnerstvu s nekom zemljom, stipendira studente, ukida vize, učestvuje u finansiranju razvojnih projekata.

Na direktno pitanje da li će tužiti Mariniku Tepić, Dačić je odgovorio potvrdno.

"Naravno da ću je tužiti. Kancelarija Tome File je rekla da će podneti, ne znam da li su već. Ja sam njima potpisao ovlašćenje da je tuže", rekao je Dačić.

Ocenio je da je zbog takvih izjava veoma otežana pozicija Srbije i ljudi koji razgovaraju s pojedinim zemaljama.

Na pitanje da li će još neka zemlja povući priznanje Kosova, Dačić je rekao da će biti novih povlačenja, ali da o tome ne može da govori.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 14. jan 2020, 08:26) - anonymous [neregistrovani]

konacno

Konacno da neko tuzi neodgovorne zbog iznosenja (ne)istina. Tom tuzbom cemo dobiti epilog - ili je ona pricala istinu ili je lagala. Ako je pricala istinu, neka odgovaraju oni koji su odgovorni, a ako je lagala - onda neka ona ide u ZATVOR zbog izazivanja panike, obmanjivanja javnosti i nanosenja stete ugledu nase zemlje.