Dačić i Meklaudova o zapošljavanju članova porodica diplomata

Šef diplomatije Ivica Dačić sastao se sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Šan Meklaud, sa kojom je potpisao dokument o zapošljavanju članova porodica diplomata.

Dačić i Meklaudova potpisali su Memorandum o razumevanju između Ujedinjenog kraljevstva i Republike Srbije o zapošljavanju članova porodice koji žive u zajedničkom domaćinstvu sa članovima diplomatsko-konzularnih predstavništava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar i ambasadorka istkli su spremnost obeju zemalja da se u narednom periodu intenziviraju napori u cilju unapređenja ukupnih odnosa dve zemlje i njihovog podizanja na viši nivo.

Dačić je preneo očekivanje da će premijer Ujedinjenog kraljevstva Boris Džonson u narednom periodu posetiti Srbiju, što bi bila prva poseta britanskog premijera našoj zemlji od 1980. godine.

Ambasadorka Meklaud je ocenila da će Ujedinjeno kraljevstvo nakon Bregzita posebnu pažnju posvetiti jačanju bilateralne saradnje, ali i da će nastaviti da podržava i pomaže Srbiju u procesu evropskih integracija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво