Dačić i Meklaudova o zapošljavanju članova porodica diplomata

Šef diplomatije Ivica Dačić sastao se sa ambasadorkom Ujedinjenog kraljevstva Šan Meklaud, sa kojom je potpisao dokument o zapošljavanju članova porodica diplomata.

Dačić i Meklaudova potpisali su Memorandum o razumevanju između Ujedinjenog kraljevstva i Republike Srbije o zapošljavanju članova porodice koji žive u zajedničkom domaćinstvu sa članovima diplomatsko-konzularnih predstavništava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar i ambasadorka istkli su spremnost obeju zemalja da se u narednom periodu intenziviraju napori u cilju unapređenja ukupnih odnosa dve zemlje i njihovog podizanja na viši nivo.

Dačić je preneo očekivanje da će premijer Ujedinjenog kraljevstva Boris Džonson u narednom periodu posetiti Srbiju, što bi bila prva poseta britanskog premijera našoj zemlji od 1980. godine.

Ambasadorka Meklaud je ocenila da će Ujedinjeno kraljevstvo nakon Bregzita posebnu pažnju posvetiti jačanju bilateralne saradnje, ali i da će nastaviti da podržava i pomaže Srbiju u procesu evropskih integracija.

broj komentara 0 pošalji komentar