Vučić sa Srbima u Crnoj Gori na Badnji dan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić provešće Badnji dan sa Srbima, pravoslavnim vernicima, na severu Crne Gore potvrđeno je "Tanjugu" u kabinetu predsednika Srbije.

Vučić će, kako je prvi javio Blic, prisustvovati nalaganju badnjaka i time pokazati "da je to prilika da se još jednom ukaže na jedinstvo srpskog naroda u očuvanju srpskih svetinja i srpske crkve".

Predsednik Srbije je za to dobio blagoslov patrijarha Irineja, prilikom nedavnog razgovora u Patrijaršiji u Beogradu.

Odlazak među Srbe u Crnoj Gori, na severu, izuzetno je delikatan i izazovan, sa različitih aspekata, pogotovo jer dolazi u trenutku u kojem je donošenje Zakona o slobodi veroispovesti uznemirilo Srbe u Crnoj Gori.

Misija predsednika Srbije, međutim, nije da doprinosi političkim podelama u toj zemlji, već da se potvrdi jedinstvo srpskog naroda u svim pitanjima od značaja, pa i u očuvanju srpskih svetinja, mirno, pravnim i diplomatskim sredstvima, kako je to više puta ovih dana istakao predsednik Vučić.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара