SzS: U izradi zakon o naknadi za zaposlene koji su političke žrtve Vučićevog režima

Savez za Srbiju saopštio je da je doneo odluku da se pristupi izradi predloga zakona o materijalnom obeštećenju zaposlenih koji su, kako ističu, bili političke žrtve u vreme režima Aleksandra Vučića.

Zakon će se, navode, odnositi na nadoknadu, u punom iznosu, zarada sa kamatama zaposlenih u javnom i privatnom sektoru koji su ostali bez posla "usled političkog progona ili usled suprostavljanja političkim pritiscima vezano za narušavanje prava slobodnog političkog izbora za vreme režima Aleksandra Vučića".

"Nadoknada će se odnositi i na uzbunjivače koji su ukazali na korupciju i kriminal, a kojima nije pružena adekvatna zaštita ili su zbog toga trpeli posledice", ističe se u saopštenju SzS-a.

Napominju da će finansijska nadoknada, prema nacrtu ovog zakona, biti solidarno isplaćena iz sredstava pravnog lica i odgovorne osobe u tom pravnom licu u vreme primene pritiska.

"Kao osnov za ostvarivanje prava biće potrebno da je lice u momentu nastanka političkog pritiska na to ukazalo u pisanoj formi ili javno saopštilo svoj stav kojim se protivi tom političkom pritisku", navodi se u saopštenju.

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača SzS-a Janko Veselinović navodi da je taj pokret preuzeo obavezu da izradi predlog zakona i da ga roku od 45 dana dostavi Savezu za Srbiju.

"Nakon što bude usvojen od SZS, biće ponuđen i ostalim potpisnicima Sporazuma sa narodom koji bojkotuju prolećne izbore. Zakon bi se odnosio na period od 27.07.2012. do donošenja zakona", ističe Janko Veselinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво