Poslanici postavljali pitanja, glavna tema crkva u Crnoj Gori

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima.

Poslanik Nove Srbije - Pokreta za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić omaškom izjavio da, kako je naveo Vukadinović, de fakto i de jure postoji Crnogorska pravoslavna crkva, još od pre osamostaljenja te države.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj pitao je predsednika i Vladu Srbije "šta su uradili povodom skandaloznog pokušaja otimanja imovine SPC u Crnoj Gori".

Šešelj je dodao da zabrinjava izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o "autokefalnoj crnogorskoj crkvi", kako su je preneli mediji.

Naveo je da nije prvi put da se otima srpski nacionalni identitet, kao i da se Crna Gora ponaša prema Srbima kao prema građanima drugog reda.

O Đilasu i Bastaću

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović pitao je državnog tužioca Zagorku Dolovac zašto ćuti na brojne afere o Đilasu, Bastaću i njihovim saradnicima i da li ima neki dug prema Savezu za Srbiju.

Filipović je pitao koliko će još da traje ćutanje na napade na Vučića i brojne laži o njegovoj porodici, brojne laži o ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i njegovom ocu.

Kako je rekao, Tužilaštvo treba da radi svoj posao, a ne "da vraća dugove Đilasu i ostalim kriminalcima u Srbiji".

Filipović je, takođe, zatražio da se ispitaju i veze Boška Obradovića sa stranim obaveštajnim službama.

O nestalim bebama

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Fatmir Hasani pitao je šta treba da radi albanska manjina, kako bi bila ravnopravna sa drugim manjinama u Srbiji, a za tvrdnju da nije pozvao se na podatke o nezaposlenosti u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, te rekao da Albanci "nisu zastupljeni ni u lokalnim, a naročito u državnim institucijama".

Poslanica Stranke moderne Srbije Tatjana Macura zatražila je odgovor od Ministarstva pravde da li je u toku izrada novog predloga Zakona o nestalim bebama, uz napomenu da bi, ukoliko je to tačno, trebalo da se organizuju javne rasprave. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво