Pokret Metla 2020 protiv oduzimanja imovine SPC u Crnoj Gori

Predsednik DSS-a i predsednik Političkog saveta Miloš Jovanović i Miloš Ković razgovarali su u Beogradu sa predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem i dali mu podršku u otporu prema planu crnogorskih vlasti da otme imovinu Srpske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju "Metle".

Kako se navodi u saopštenju, Andrija Mandić je Milošu Jovanoviću i Milošu Koviću predočio plan Demokratskog fronta načinjen u susret 24. decembru, kada vlast DPS-a u Crnoj Gori planira da kroz Skupštinu usvoji zakon kojim se oduzima imovina Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Jovanović i Ković, koji su i članovi Predsedništva novoosnovanog Pokreta "Metla 2020", podržali su taj plan, ocenivši da je u pitanju "anticivilizacijski čin" pokušaja otimanja svetinja, hramova i imovine Srpske pravoslavne crkve.

Na sastanku u Beogradu pored Mandića, Jovanovića i Kovića, učestvovao je i Želidrag Nikčević iz Političkog saveta Nove srpske demokratije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво