Brnabić i Amendola o evrointegracijama i ekonomiji

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa italijanskim ministrom za evropske poslove Vinčencom Amendolom da je čvrsta podrška Italije evropskom putu Srbije i stabilnosti regiona jedan od stubova uspešne bilateralne saradnje naših zemalja.

Brnabićeva je rekla da su odnosi Srbije i Italije utemeljeni i na čvrstoj ekonomskoj saradnji, prenela je predsednica vlade, naglašavajući da je Italija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera i najznačajnijih stranih investitora Srbije, saopštila je pres-služba Vlade.

Italijsnski ministar Vinčenco Amendola potvrdio je podršku Italije evrointegracijama Srbije i naporima koje naša država ulaže u sprovođenju reformi.

Amendola je ponovio i stav italijanskog premijera Đuzepea Kontija, prilikom nedavne posete Beogradu, da je Italija čvrsta u nameri da bude ambasador Srbije na njenom evropskom putu.

Brnabićeva je pozdravila nastojanja Italije da podrži početak pregovora Severne Makedonije i Albanije sa Evropskom unijom, što je ujedno i velika podrška stabilnosti čitavog regiona Zapadnog Balkana.

Amendola je ocenio da Srbija ide u dobrom pravcu, pre svega kada je u pitanju ekonomska stabilizacija države.

Pohvalio napore koje država ulaže u ekonomske reforme, povećanje životnog standarda i ekonomske sigurnosti građana Srbije.

Kako je premijerka objasnila, ekonomska stabilnost je jedan od prioriteta vlade, ali, takođe, i reforme u drugim oblastima, kao što je poboljšanje rada državne uprave i vladavina prava.

Dodala je da je lično zadovoljna rezultatima u izradi dokumenta Medijske strategije, koji će u skladu sa procedurom, nakon mišljenja nadležnih ministarstava, biti prosleđen vladi na usvajanje.

Kada je u pitanju državna uprava, premijerka ocenjuje da će ključnu ulogu imati Nacionalna akademija za državnu upravu koja će obezbediti stručan kadar i bolji rad državne uprave u interesu svih građana Srbije.

Amendola je istakao da je veliki potencijal Srbije u mladom stručnom kadru, što je, kako je naglasio, i ključ uspeha svake države.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи