Nirvana Čodri počasni konzul Srbije u Nepalu

Kompanija "CG korp global" saopštila je da je njen izvršni direktor Nirvana Čodri imenovan za počasnog konzula Srbije u Katmanduu, u Nepalu.

Uz saglasnost Vlade Nepala, u Katmaduu je otvoren počasni konzulat Republike Srbije, sa počasnim konzulom g. Čodrijem na čelu.

Otvaranje konzulata u Nepalu predstavlja novi nivo bilateralnih odnosa, kao i mogućnost proširivanja trgovinske i kulturne razmene na nivou dve zemlje, navodi se u saopštenju Vlade.

"CG korp global" je multinacionalna kompanija koja posluje u više od 30 zemalja sveta, sa više od 15.000 zaposlenih.

Kompanija je u vlasništvu Binoda Čodrija, prvog Forbsovog milijardera koji je investirao u Srbiji, otvaranjem fabrike za proizvodnju testenine, "CG Jurop fuds" – 2017. godine, što je prva investicija koju je kompanija imala u Evropi.

Izvršni direktor kompanije Nirvana Čodri, sin Binoda Čodrija, diplomirao je na Fakultetu za menadžment u Nepalu, završio master studije na Kembridžu (MIT), kao i MBA – Poslovnu školu u Londonu.

Od 2010. godine, rukovodi i Fondacijom "Čodri", koja se bavi društveno-odgovornim poslovanjem u Nepalu. Oženjen je i otac dvoje dece.

broj komentara 0 pošalji komentar