Brnabić o nacrtu medijske strategije sa predstavnicima EU i OEBS

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa članovima Radne grupe za izradu Nacrta medijske strategije i sa predstavnicima medijskih i novinarskih udruženja, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi da su na sastanku razmatrani komentari i sugestije na Nacrt dokumenta koje je izradio ekspert Evropske komisije iz Brisela Frančesko Šakitano, nakon što je Radna grupa usaglasila otvorena pitanja u tom dokumentu.

"U komentarima koje je ekspert Evropske komisije izradio, ističe se da je Radna grupa prihvatila važne preporuke koje su ranije dostavljene i kojima se znatno poboljšava kvalitet nacrta strategije", navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Dodaje se da će nacrt medijske strategije, u skladu sa procedurom, biti dostavljen na mišljenje nadležnim ministarstvima, nakon čega sledi usvajanje na vladi.

"Premijerka Brnabić istakla je da će članovi Radne grupe biti upoznati sa svim mišljenjima nadležnih ministrarstava, kako bi proces do kraja i u celosti bio transparentan i inkluzivan.
Na današnjem sastanku, članovi Medijske koalicije predali su predsednici vlade Ani Brnabić spisak zahteva čiji je cilj sveukupno unapređenje medijske scene u Srbiji", ističe se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio sa saradnicima i predstavnici Delegacije EU u Srbiji, partnera koji sarađuju u procesu izrade Medijske strategije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво