Poslanička pitanja o štampanju Handkeovih dela i Savezu za Srbiju

Poslanici Narodne skupštine Srbije su na početku sednice postavljali pitanja članovima Vlade.

Poslanik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić zašto još nije reagovala povodom inicijative radikala da se u Srbiji što pre štampaju sabrana dela nobelovca Petera Handkea.

Šešelj je rekao da je "sada pravi trenutak da se izrazi zahvalnost Hadnkeu i da Vlada Srbije uzme novac iz budžetskih rezervi, ako nema drugog načina, i angažuje državne izdavačke kuće kao što su Službeni glasnik i Zavod za izdavanje udžbenika, kao i najbolje prevodioce sa nemačkog jezika i da se u roku od dva, tri meseca prirede dela za štampu".

"Tako bi Srbija demonstrirala svoju zahvalnost i pokazala svojim drugim prijateljima da ne zaboravalja pomoć koju su joj pružali u najtežim danima, ljudima koji su imali hrabrosti da kažu da Srbi nisu zločinci i krivci za rat, već žrtve zapadnjačke propaganda", rekao je Šešelj.

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković izjavio je da je izuzetno važno da se utvrde navodne veze kriminalaca i lidera Saveza za Srbiju, jer bi, kako kaže, javnost tako dobila mnoge odgovore.

Marković je naveo da je u medijima objavljena uznemirujuća informacija da je nedavno uhapšeni Mladen Novaković zvani Tocilo, kod kojeg je pronađeno 77 kilograma kokaina, zapravo kum Boška Obradovića.

Upitao je MUP da li ima saznanja o tim navodima, navodeći da je to važno, jer bi javnost mogla da dobije mnoge odgovore.

"Izuzetno je važno da se sve veze kriminalaca i lidera SzS razotkriju, pogotovo ako imamo u vidu slučaj sa Draganom Đilasem i njegovim tadašnjim šurakom Milanom Dabovićem, koji je uhapšen i osuđen na višegodišnju robiju zbog dilovanja droge", rekao je Marković.

Osvrnuo se i na posetu lidera Saveza za Srbiju Briselu, rekavši da oni "opanjkavaju svoju državu".

U međuvremenu, predsednik Dveri Boško Obradović podneo je tužbu protiv strukovnog udruženja policije dr Rudolf Arčibald Rajs zbog toga što su saopštili da je Mladen Novaković Tocilo njegov kum.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара