Odgovor RTS-a Zoranu Lutovcu zbog odbijanja da gostuje u emisiji "Upitnik"

Radio-televizija Srbije odgovara na pismo kojim je predsednik Demokratske stranke odbio gostovanje u emisiji "Upitnik" 10. decembra.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac prosledio je javnosti pismo u kojem objašnjava zašto je odbio gostovanje u današnjoj emisiji "Upitnik" u koju su pozvani predstavnici vlasti i opozicije.

"Za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema", objasnio je Lutovac tražeći da RTS umesto njega u emisiju pozove Aleksandra Obradovića, čoveka koji je u javnosti izneo sumnje o poslovanju "Krušika" i firme GIM.

U poslednjih godinu dana predsednik DS-a tri puta je gostovao u sličnim emisijama na RTS-u.

Jednom je napustio "Upitnik" nezadovoljan tokom emisije i ponašanjem drugih učesnika te emisije.

Posle gostovanja u "Upitniku" 8. oktobra ove godine, gospodin Lutovac se sutradan pojavio ispred RTS-a u pratnji nekolicine opozicionih lidera i protestovao jer, kako je tvrdio, novinarka RTS-a nije postavila sva "prava" pitanja koja zanimaju javnost.

Predsednik DS-a je u toj emisiji gostovao zajedno sa Nebojšom Stefanovićem, ministrom unutrašnjih poslova i imao priliku da u direktnom razgovoru i u živom programu nametne sva "prava pitanja koja zanimaju javnost", uključujući i "aferu Krušik".

Pošto, po mnogim ocenama, tu priliku nije iskoristio bilo je zgodno da se za to iznova optuži RTS.

Ovoga puta, pozvan da gostuje u "Upitniku", predsednik DS-a je otišao korak dalje - odustao je od ambicije da određuje šta bi voditeljka trebalo da pita goste, već je pokušao da odredi ko bi u ovoj emisiji mogao da gostuje.

Tek u tom slučaju, RTS bi se, po gospodinu Lutovcu, kvalifikovao da ubuduće on, ili neko ko misli slično njemu, gostuje u našim emisijama.

U međuvremenu, nekoliko istaknutih članova DS-a stavilo nam je do znanja da su za njih "razgovori vlasti i opozicije" i te kako važna tema i da ne dele mišljenje predsednika svoje stranke.

Posle svega, ostaje nekako utisak da se u ovom slučaju, kao i u mnogim sličnim, kada se sa različitih strana napada RTS, radi o jednom te istom – malo je tu istinske želje da Javni servis bude profesionalniji, neuporedivo više da se on uređuje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 19:41) - anonymous [neregistrovani]

Ne priznajem Lutovca

Mislim da sam među prvim članovima DS-a , na rednom broju negde iznad 60, posle preuzimanja DS-a od strane Đinđića. Možda sam i dalje tamo među papirima ali ne mogu da prihvatim ni jednog od predsednika posle pogibije pok. Đinđića. Možda je gospodin Živković , delimično uspeo da održava "krvotok " DS-a dok svi ostali vode ka situaciji u kojoj je DS bila pre Đinđića. Znači minorna stranka koja ne daje nikakvu nadu. Lutovac je tu samo zahvaljujući podršci određenih "članova" , bolje reći lobiranjem. neću ih pominjati.