Rašković Ivić: Megatrend je Černobilj visokog obrazovanja

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da ta stranka tražila da se vlasniku "Megatrenda" Mići Jovanoviću trajno oduzme dozvola za rad.

Sanda Rašković Ivić je konferenciju posvetila "Megatrendu" i stanju u visokom obrazovanju i podstila da je Narodna stranka podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika Miće Jovanovića zbog prevare.

Ona smatra da društvo i država treba da se obračunaju sa "Megatrendom" koji je nazvala "Černobilj visokog obrazovanja" i dodala da je NS zatražila i da se Jovanoviću trajno oduzmu akreditacija, dovozola za rad i privremeno imovina stečena krivičnim delom.

Rašković Ivić je podsetila i "na prevaru i nepostojeći Megatrend International Expert Consortium Limited u Londonu" i pozvala ministra prosvete Mladena Šarčevića da kaže šta je sa dilomom ministra Stefanovića kao i sa još 1.054 diplome iza kojih stoji taj konzorcijum.

Dodala je da ta stranka neće u petak prisustvovati zajedničkom sastanku sa predstavnicima EP i vlast i izrazila uverenje da će se SZS separatno videti sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

Ona tvrdi da vlast pokušava "strance da ubedi" da će unaprediti izborni proces, ali ističe da nema poverenja da će zakoni nešto promeniti za kratko vreme ako je na čelu grupe za sprovođenje poštenih i fer izbora, kako kaže "ministar unutrašnjih poslova koga tresu sve moguće afere".

broj komentara 0 pošalji komentar