U RIK-u počele obuke instruktora

U Republičkoj izbornoj komisiji počele su obuke 500 instruktora za rad u stalnom sastavu biračkih odbora. Njih će obučavati članovi Radnog tela sastavljenog od 19 stručnjaka u oblasti izbornog zakonodavstva i procedura.

Cilj obuka je da se unaprede znanje i veštine za rad u biračkom odboru, čime bi trebalo da se podigne kvalitet rada organizacija za sprovođenje izbora.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladmir Dimitrijević kaže da je ideja da se na jedan sveobuhvatniji i normiraniji način sprovede što detaljnija obuka kako bi bili sposobni da ispune ono što se od njih očekuje na sam izborni dan.

"Cilj je podizanje nivoa edukacije članova biračkih odbora i samog kvaliteta izbornog procesa i uvođenje javnosti u kompletan izborni postupak", rekao je Dimitrijević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво