Tanin: Pravo na slobodu mišljenja je univerzalno pravo

Šef misije Ujedinjenih nacija na Kosovu Zahir Tanin izjavio je da je potrebno napraviti ravnotežu između slobode izražavanja i političke odgovornosti, ukazujući da između ta dva diskursa ne smeju biti u suprotnosti.

Zahir Tanin, u saopštenju dostavljenom medijima, izražava zabrinutost zbog pokušalja iskrivljavanja bolnih istorijskih događaja.

On ukazuje na to da je potreba za nezavisnim pravosuđem imperativ, i to osobođena od političke i etničke pristrasnosti.

Tanin podseća da je pravo na slobodu mišljenja i izražavanja utvrđeno članom 19. Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. On napominje i da to pravo ne sme biti u suprotnosti sa političkom odgovornošću zvaničnika.

"Oni bi trebalo da tragaju za diskursom koji podstiče međusobno poverenje i poštovanje", rekao je šef misije Ujedinjenih nacija na Kosovu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 08. dec 2019, 13:04) - anonymous [neregistrovani]

Bravo gospodine Tanin

Postavlja se pitanje dali i EU postuje clan 19 navedene deklaracije i dali ce reagovati u slucaju Todosijevic ili ce se voditi duplim arsinima kao i dosad.

(nedelja, 08. dec 2019, 13:04) - milan lala [neregistrovani]

Ljudska prava i za Srbe

Srbin je osudjen na dve godine zatvora zato sto je Srbin i zato sto je izjavio cistu istinu koja se nije dopala UCK-teroristima u Pristini. A globalni tobozni cuvari ljudski prava i demokratije EU i SAD "mudro " cute . Zamislite sad da je Srbija pozatvarala na dve godine zatvora sve albance na jugu Srbije zbog svakodnevnih anti drzavnih izjava . Prvi bi odmah protestovli ovi iz EU i SAD koji danas "mudro" cute kad je Srbin u pitanju. Osvescenje svim Srbima koji zele Srbiju u takvom antisrpskom drustvu. Ne u EU i apsolutno ne u NATO.