Rama: Do kada će duhovi prošlosti potkopavati put Srbije ka budućnosti

Albanski premijer Edi Rama obratio se preko Tvitera predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zapitavši se kako je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin, kao što je Račak.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije da je slučaj Račak bio prevara, Rama se zapitao do kada će Srbija živeti u samoobmani i potkopavati sopstveni put ka budućnosti, prenosi Kosovo onlajn.

"Zašto je tako teško razumeti i do kad će Srbija živeti u samoobmani i u poricanju jasne stvarnosti Kosova. Do kada će duhovi prošlosti i dalje potkopavati put Srbije ka budućnosti", poručio je Rama srpskom predsedniku.

"Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model", napisao je albanski premijer na svom Tviter nalogu.

broj komentara 24 pošalji komentar
(nedelja, 08. dec 2019, 23:16) - anonymous [neregistrovani]

Dakle, ako je ikada postojao trenutak za "vidi ko mi kaže"...

A što se dokumentovanja tiče, vekovima je dokumentovano da je KiM deo države Srbije. Dokumentovana je podrobno i Rezolucija 1244 UN. Da ne nabrajam dalje.

(nedelja, 08. dec 2019, 19:57) - anonymous [neregistrovani]

Ajde covece

krpi tu svoju zemlju, a nas ostavi na miru^. I danas ti se trese tlo pod nogama,. ali tebe brine Srbija, dumajuci kako da je zaskocis na prevaru. Zaboravi i ti i tvoji UCK-aovci na Kosovu.

(nedelja, 08. dec 2019, 19:50) - Dragiša [neregistrovani]

Gosp. Ramo

Previše ste prste približili vatri, pazite da se ne opečete!

(nedelja, 08. dec 2019, 19:42) - anonymous [neregistrovani]

Nece moci

Prijatelju pre bi ti (vi Albanci) trebalo da brinete o Srpskim duhovima proslosti kojima ste oduzeli zivot i koji ce vas proganjati za vek vekova za zlodela koja ste pocinili na ovim prostorima. A ako cemo o proslosti da ti Ramo neko napomene da je krvavi rat poceo upravo od albanaca na Kosovu potpomognuti zapadnim slilama i neprijateljima Srba i Jugoslavije gde je mnogo ljudi izgubilo zivot. Mozes da pricas Vucicu sta hoces, ali narod nije glup, ni oprostio ni zaboravio. Kolo srece se okrece.

(nedelja, 08. dec 2019, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

Gospodine, nas nasi duhovi

ne potkopavaju, no nam daju cvrstu osnovicu nastaviti njihov put.
A, to do kada; pa kada se okanite Kosova i Metohije, jer to je nasa zemlja i nasi duhovi. Onaj ko se drzne preblizu doci, neka pazi; duhovi su veoma mocni.

(nedelja, 08. dec 2019, 18:04) - anonymous [neregistrovani]

Rama

Da nije zalosno bi bilo smjesno

(nedelja, 08. dec 2019, 15:55) - Svetomir -anonymous [neregistrovani]

"Рама: До када ће духови прошлости поткопавати пут Србије ка будућности?"

Sveto: A do kada ce ideja o velikoj Albaniji potkopavati mir na Balkanu?

(nedelja, 08. dec 2019, 15:11) - Teodora Lektora [neregistrovani]

Ko tebe kamenom...

U redu, vi ste nepristrasno, i bez reči svog komentara, objavili verziju priče g. Rame. Hajde, sad nas iznenadite vešću da su neke albanske novine donele srpsku verziju iste priče. Šta. takva vest ne postoji?! E, vidite, jedna od srpskih nevolja je u tome što mi naivno nastojimo da se prema svim odnosimo pošteno, i dajemo prostor njihovim izjavama, i oni to obilato koriste, ali oni ne uzvraćaju jednako pošteno i nepristrasno, nego baš suprotno od toga.

(nedelja, 08. dec 2019, 14:56) - Anonymous [neregistrovani]

Istina

Neistine nisu dugog veka i zato je potrebno strpljenje. Istini je možda potrebno malo više vremena, ali se uvek, pre ili kasnije, pojavi. Duhove iz prošlosti uzburkaju istine koje ne prijaju onima koji pokušavaju da ih sakriju i krivicu prebace na druge.

(nedelja, 08. dec 2019, 14:38) - anonymous [neregistrovani]

Aco

Zasto jednostavno ne prestanete da pricate i zivite u proslosti i mi i oni ....daj da jednom izgradimo buducnost ovdje i za Nas i za njih....bilo je zlocina i to je realnost ali vreme je da se nastavi da zivi a ne da budemo u svadji pa da i Srbi i Albanci budu jeftina radna snaga za zapad....