Skupština raspravlja o amandmanima, polemika SRS i SNS

Skupština Srbije nastavila je rad raspravom o amandmanima na Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju kojim se predviđa zaštita onih koji se zapošljavaju preko agencija. Tokom rasprave polemisali su poslanici SRS i SNS o izgradnji Moravskog koridora.

Kako je ranije rekao ministar za rad Zoran Đorđević, predloženo rešenje će doprineti smanjenju rada na crno, a zaposlenima preko agencija biće obezbeđena jednaka zarada kao i radnicima koje neposredno zapošljava poslodavac.

Iste uslove će imati i kada je u pitanju radno vreme, odmor i bezbednost na radu, dodao je Đorđević.

Tokom rasprave, poslanici SRS i SNS polemisali su o izgradnji Moravskog koridora, pa su tako radikali izrazili nezadovoljstvo što će taj posao raditi američka kompanija "Behtel", tvrdeći da je posao "namešten" i da je kineska kompanija mogla da ga uradi za znatno niži iznos.

Taj posao poslanica SRS-a Vjerica Radeta nazvala je "velikom prevarom", uz tvrdnju da je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović napravila dogovor o tome sa bivšim američkim ambasadorom Kajlom Skotom.

Radeta je navela da je američka kompanija tražila 300 miliona evra više nego kineska, a takođe je navela i da kompanija "Behtel" ima veze sa bivšim američkim ambasadorom Skotom.

Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović negirao je tvrdnje Radete rekavši da je za izgradnju Moravskog koridora upućen javni poziv.

Martinović je dodao da se za izgradnju koridora prijavio jedino konzorcijum "Behtel-Enka" i poručio da Vlada Srbije nije nikome branila da se prijavi.

"Srbija je jedno veliko gradilište u kome grade kompanije iz Rusije, Azerbejdžana, Kine...", rekao je Martinović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво