Srpska lista: Pozvaćemo na napuštanje institucija ako bude potvrđena presuda Todosijeviću

Predstavnici Srpske liste najavili su da će, ukoliko presuda Ivanu Todosijeviću od dve godine zatvora bude pravosnažno potvrđena, pozvati Srbe da napuste sve instutucije u kojima rade na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je na vanrednoj konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici rekao da će presuda Ivanu Todosijeviću, ako je potvrdi i Apelacioni sud, biti "upamćena kao crno slovo pravosuđa" na Kosovu.

Presudom je, dodao je Rakić, "Srbima oduzeto pravo na govor, slobodu mišljenja i pravo da govore istinu".

"Ukoliko se ova sramna presuda potvrdi na višoj instanci, Srpska lista će pozvati sve političke predstavnike, sve izabrane predstavnike, sve svoje sunarodnike koji rade u institucijama u Prištini, lokalnim samoupravama, tužilaštvu, sudu, policiji da napuste svoja radna mesta", rekao je Rakić.

"Nećemo dozvoliti da se na ovaj slučaj stavi ad akta i poručujemo da smo svi mi Ivan Todosijević, jer Ivan nije rekao ništa drugo do puke i gole istine", dodao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić upitao je da li će sud osuditi i finske patologe koji su se svojevremeno ogradili od izveštaja o Račku ili i nemačke novinare koji su tada pisali o tom događaju.

"Srpska lista se trudi da bude deo rešenja, a nikako problema, ali očigledno da i ovo pokazuje da niko ne želi da ih vidi kao partnere, upravo zbog toga što se bore za prava srpskog naroda", smatra Simić i dodaje da je ovo i prilika da međunarodna zajednica pokaže da li joj je stalo uopšte do toga da Srbi budu deo institucija kosovskog sistema.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво