Đurić povodom presude Todosijeviću: Suspendovana sva prava Srba na KiM

Albanski šovinisti danas su i zvanično suspendovali sva prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na slobodu mišljenja i govora, osudivši Ivana Todosijevića na dve godine zatvora zbog toga što je, na osnovu istorijskih činjenica, izrekao ono što svaki Srbin zna i oseća, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić navodi da je Ivan Todosijević  danas i zvanično postao žrtva aparthejda zbog smelosti da govori istinu i država Srbija će mu pružiti svaki vid zaštite od progona.

"Svi smo mi Ivan Todosijević! Ono što je on izrekao smeta im jer njihova lažna država kao kula od karata počiva na lažima i prikrivanju zločina, i zato se panično plaše svakog glasa istine", rekao je Đurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje da srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretim primorati da zatvori oči.

"Srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretima primorati da prihvati isfabrikovane interpretacije prošlosti, zatvori oči pred nepobitnim istinama o izmišljenom zločinu nad civilima u Račku i da pristane na zataškavanje zločina koje su činili teroristi UČK", navodi Đurić.

Ističe da je prištinsko pravosuđe danas nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji, stavivši se otvoreno u službu šovinističke kampanje protiv čitavog srpskog naroda u pokrajini.

"Pozivam Srbe na Kosovu i Metohiji da nastave da jednako smelo i istinoljubivo kao i do sada govore o zločinima UČK i činjenici da su zapadne obaveštajne službe i njihova propagandna mašinerija kreirali lažnu sliku o događajima u Račku kako bi NATO dobio povod za rat protiv Savezne Republike Jugoslavije", naveo je Đurić u saopštenju.

Poručuje Prištini da nikad neće uspeti da slomi volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji.

"Neka se Priština ne nada da će slomiti volju Srba da opstanu na Kosovu i Metohiji tako što će zatvarati njihove političke prvake, a Srbija i srpski narod danas su, ovom antipravnom presudom, samo još više učvršćeni u rešenosti da se odupru nacifikaciji društva u našoj južnoj pokrajini", zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Osnovni sud u Prištini osudio je na dve godine zatvora Ivana Todosijevića, bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi, zbog navodnog podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku mržnju, nemir ili netoleranciju. 

Đurić: Račak je laž, Vučić brani istinu 

Marko Đurić je izjavio da ista grupa hajkača koja je fabrikovala događaje u Račku sada optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što nepokolebljivo insistira na istini i činjenicama.

"Podsetiću samo da je "Figaro" pisao o Račku kao fabrikovanom zločinu, a da su Heleha Ranta i finski tim patologa nakon uvida u činjenično stanje rekli isto što i Ivan Todosijević - da je Račak laž", istakao je Đurić u saopštenju.

Podsetio je i da je posle svedočenja Danice Marinković, istražnog sudije Osnovnog suda u Prištini koja je vodila slučaj Račak, čak i Haški tribunal odbacio sve optužbe protiv predsednika Slobodana Miloševića i svih generala za taj slučaj, te da je izbacio iz upotrebe termin "masakr" u Račku.

"Ispada da je prva presuda za Račak doneta u slučaju Ivana Todosijevića", primećuje Đurić.

Poručio je i da niko ne može sprečiti Srbiju, njene zvaničnike i građane da, bez obzira na cenu, brane istinu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво