Jevtić: Srpska lista neće biti prepreka formiranju vlasti u Prištini

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da ta stranka neće biti prepreka za formiranje nove kosovske vlade i institucija, ali da će zahtevati minimum - poštovanje izborne volje građana i prestanak diskriminacije Srba.

Dalibor Jevtić je, u izjavi za Kosovo onlajn, kazao da je minimum zahteva Srpske liste prestanak diskriminacije volje srpskog naroda i prestanak diskriminacije političkih predstavnika Srba sa Kosova.

"Oni koji odbijaju da prihvate ono što jeste bila izborna volja građana, odbijaju da na jedan demokratski način uvaže stavove i mišljenja nas kao političkih predstavnika Srba, kao političke partije, a samim tim odbijaju da izađu u susret rešavanju problema srpskog naroda na prostoru KiM", poručio je Jevtić. 

On je dodao da i međunarodna zajednica zna da Srpska lista neće biti prepreka u formiranju nove kosovske vlade.

"Ali, zahtevaćemo minimum poštovanja, ne samo nas kao političkih predstavnika Srba, već srpskog naroda, koji je jasno i nedvosmisleno rekao ko želi da ih predstavlja u institucijama", zaključio je Jevtić. 

Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet juče je poručio da konačni dogovor između Beograda i Prištine treba da prihvati narod, a ne samo nekolicina političara.

Srpska lista je, na nedavnim vanrednim kosovskim parlamentarnim izborima, osvojila svih deset mesta u Skupštini Kosova koja su rezervisana za srpsku zajednicu. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво