Vučić doputovao u Soči, sutra sastanak sa Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Soči, gde će se u sredu sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Aleksandar Vučić će sa šefom ruske države sutra razgovarati u rezidenciji "Bočarov ručej", što će biti njihov 17 susret, treći za godinu dana.

Dvojica predsednika će, prema Tanjugovim infiormacijama, najpre imati sastanak u četiri oka, a potom će razgovore nastaviti sa delegacijama na radnom ručku, koji Putin priređuje u čast predsednika Srbije.

Po završetku sastanka, predviđene su izjave Putina i Vučića.

Glave teme, prema očekivanjima, biće bilateralna saradnja dve zemlje, aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji i put ka rešenju tog pitanja, a kako Vučićeva poseta dolazi nedugo posle otkrivanja afere "ruski špijun", to će, sigurno je, biti jedna od tema razgovora dvojice predsednika.

U centru Sočija, u susret sastanku dvojice predsednika postavljen je veliki video bim, kao poklon pripadnika srpske dijaspore, a u Vučićevu čast, u kojem se, uz konstataciju "Braća zauvek", smenjuju zastave Srbije i Rusije, kao i fotografije Vučića i Putina.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 03. dec 2019, 20:15) - Zaki [neregistrovani]

Komentar

Srbiji su veoma značajni sastanci koje ima sa Rusijom. Rusija, kao jedna od najjačih svetskih sila, je uvek bila uz nas u najtežim trenucima. Isto tako, brojni dogovori sa Rusijom su nam omogućili da ostvarimo još bolje ekonomske rezultate.

(utorak, 03. dec 2019, 19:44) - Nikoletka [neregistrovani]

Sastanak

Nadamo se da ce posle ovog susreta biti jasnije mnoge stvari.Bice razjasnjena afera kojom su hteli da nas odvoje od Rusije i dobicemo jos vecu podrsku za KiM.

(utorak, 03. dec 2019, 19:31) - Jokalica [neregistrovani]

Komentar

Veliki broj susreta Putina i Vučića su dokaz da nas Rusija gleda kao iskrenog prijatelja, jer smo uzajamno davali jedni drugima podršku kada je većina zemalja bila protiv nas, na čemu smo mi kao narod večno zahvalni.

(utorak, 03. dec 2019, 19:29) - OM [neregistrovani]

Komentar

Ova "špijunaža" je jedan od pokušaja da se naruše izuzetno prijateljski odnosi uzmedju Srbije i Rusije, što bi najviše odgovaralo zapadnom silama koje žele ponovo da vide Srbiju slabom i ekonomski slomljenom.

(utorak, 03. dec 2019, 18:46) - Milos Canada [neregistrovani]

Slozna

Braca kucu grade.