"Odnosi Srbije i Belorusije odlični, poseta Lukašenka dodatni impuls"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov beloruski kolega Vladimir Makej saglasili su se da su odnosi dve zemlje odlični.

Tokom razgovora u Beogradu koji su protekli u srdačnoj atmosferi, Dačić i Makej izrazili su veliko zadovoljstvo što se aktuelna poseta predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka Srbiji odvija u godini jubileja, 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja.

Sagovornici su se složili da postoji visok nivo saradnje na političkom, ekonomskom i međunarodnom planu, kao i u oblasti parlamentarne, vojne i vojno-tehničke saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, dva ministra su uverena da će poseta predsednika Lukašenka dati dodatni impuls za njihovo dalje jačanje i razvoj u duhu iskrenog prijateljstva.

Dačić je posebno zahvalio Makeju na principijelnoj podršci koju Belorusija pruža našoj zemlji u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Makej je istakao da Srbija može i u budućnosti da računa na podršku Belorusije u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 03. dec 2019, 07:16) - Vidan [neregistrovani]

politika

Srbija ima dobru medjunarodnu saradnju

(ponedeljak, 02. dec 2019, 21:07) - anonymous [neregistrovani]

Jeki

Uvek su odnosi ove dve zemlje bili odlicni, nadamo se da ce uvek biti tako i da cemo jos dugo saradjivati.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 18:34) - nina [neregistrovani]

ika

Iskreno prijateljstvo i podrska za jos bolju politicko ekonomsku saradnju dve zemlje.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 17:20) - Jokalica [neregistrovani]

Komentar

Pre koju godinu poseta stranih zvaničnika je bila toliko retka, jer ko je hteo da posećuje državu koja ni u jednom segmentu nije napredovala. Danas je situacija drugačija, pa se sada Srbija može pohvaliti posetama političkih ličnosti koje vladaju na političkoj sceni, a koje nisu bile u zemljama regiona i to je dokaz da Srbija ide putem razvoja.

(ponedeljak, 02. dec 2019, 16:46) - boki [neregistrovani]

Tako

Tako nek ostane i dobra saradnja...