Poslanici o naslovnoj strani NIN-a i o pritiscima na Srbiju

Poslanici su iskoristili početak današnje sednice da predstavnicima vlasti upute pitanja o naslovnoj strani NIN-a, prebijanju člana SNS-a i pritiscima na Srbiju da prizna Kosovo.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković pitao je novinarska udruženja da li će reagovati i osuditi skandaloznu i sramnu naslovnu stranu NIN-a.

On je tokom postavljanja poslaničkih pitanja upitao i kakva je poruka fotografije na kojoj se nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u koga je uperen snajper i da li ona predstavlja poziv na ubistvo, ili možda priželjkivanje ubistva šefa države.

On je uputio i pitanje MUP-u u vezi sa prebijanjem člana gradskog veća Beograda i sekretara opštinskog odbora SNS u Zemunu, Gavrila Kovačevića, koji je brutalno pretučen bejzbol palicama, pre dva dana ispred svoje kuće.

"Da li je policija obavila sve neophodne radnje ne bi li se utvrdilo ko su počinioci ovog gnusnog napada i posebno – da li postoje činjenice ili indicije da je napad politički motivisan?", pitao je Marković.

Pitanja su danas postavili i poslanici Srpske radikalne stranke, koji su primetili da su u poslednje vreme porasle političke tenzije u Srbiji, ocenjujući da one dolaze iz inostranstva i od onih zemalja koje, kako je rekao poslanik Milorad Mirčić, žele da prisile Srbiju da prizna KiM.

"Pritisci se intenziviraju iz dana u dan. Oni su u različitim oblicima, od diplomatskih do aktiviranja njihovih satelita koji po scenariju iz 5. oktobra imaju zadatak da destabilizuju Srbiju", rekao je Mirčić.

Dodao je da intenziviranju pritisaka doprinosi i ponašanje pojedinih učesnika u vladi.

"Zna se da ministarka za saobraćaj i građevinu ima dobre odnose pod znacima navoda sa predstavnicima obaveštajnih službi američke vlade. Moramo biti svesni da nas očekuju velika iskušenja. Mora da se uvede red kada je u pitanju izvršni organ vlasti", rekao je Mirčić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара