Svečani doček za Pendarovskog ispred Palate "Srbija"

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je svečani doček za predsednika Severne Makedonije Stevu Pendarovskog, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Nakon dočeka ispred Palate "Srbija", uz svečanu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dve zemlje, Vučić i Pendarovski počeli su razgovor u četiri oka, a potom će uslediti plenarni razgovori delegacija Srbije i Severne Makedonije, koje će predvoditi predsednici dve zemlje.

Nakon toga, uslediće obraćanje Vučića i Pendarovskog.

Kako se očekuje, oni će razgovarati o mnogim temama od zajedničkog interesa za obe zemlje, pre svega o političkim, bezbednosnim i ekonomskim pitanjima.

Neizostavan deo razgovora biće i "mali šengen", inicijativa predsednika Srbije u čijoj osnovi su četiri ključne slobode – kretanje ljudi, kapitala, robe i usluga, s ciljem da se otklone trgovačke barijere i da se olakšaju kretanje i trgovina u regionu.

Predsednik Severne Makedonije je, uoči prve zvanične posete Beogradu, rekao da Srbija i Severna Makedonija, kao dve susedne i prijateljske zemlje koje nemaju otvorenih pitanja i dele zajedničku istoriju i strateški cilj – članstvo u Evropskoj uniji, imaju istu viziju za budućnost.

Podsetio je da deo posete uključuje i susret privrednih komora, što pokazuje posvećenost nastojanju da dve zemlje ojačaju trgovinsku razmenu i ekonomsku saradnju.

Planirano je da se predsednik Severne Makedonije sastane sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво