Poslanička pitanja

Skupština Srbije nastavila je rad postavljanjem poslaničkih pitanja na tzv. špijunsku aferu, o pretnjama direktoru Sportskog centra "25 maj - Milan Gale Muškatirović".

Lider SRS Vojislav Šešelj danas je u Skupštini pitao - zašto je vlast, kako smatra, neadekvatno reagovala na tzv. špijunsku aferu i izašla sa tim u javnost pre nego što se završi istraga i upozorio da bi to moglo da naruši odnose Srbije i Rusije.

Šešelj je ovo poslaničko pitanje upitio premijerki Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću uz konstataciju da ako je zaista reč o aferi, da je način reagovanja nerpimeren, i da je javnost trebalo obavestiti tek kada istraga bude završena.

"Brnabić juče kaže da je situacija vrlo ozbiljna. Pa pitam, preti li rat ili bombardovanje i koju tajnu je naš oficir mogao da otkrije Rusima i ima li neka tajna koju ne znaju već i Rusi i Amerikanci", rekao je Šešelj i odgovarajući sam na to pitanje konstatovao - nema.

Zapitao je, takođe, čemu uzbuna i hitni sastanci najviših državnih organa bezbednosti, jer smatra da se time bespotrebno potpaljuje afera u javnosti.

"Kao da idemo na ruku, pre više meseci nagoveštenoj američkoj špijunskoj operaciji, da se krene na suzbijanje ruskog uticaja na Balkanu", rekao je Šešelj.

Šešelj istovremeno tvrdi da su ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić špijuni, da Mihajlović radi za Amerikance, a Ljajić za Engleze...

Poručio je da situaciju treba smiriti, jer nam ne može doneti dobro ako "to udaramo na sav glas" i da se naši prijateljski odnosi sa Rusjom moraju naštaivti kao da nista nije bilo.

"Možda je (Rus) hteo da kupi vagon neki da mu krave ne krepaju jer se očekuje sibirska zima u Rusiji. To je neka sitna lova, izgleda po sto evra da su novčaice, to je oko 1.000 evra, šta je to toliko vredno? Možda je neko licencu za proizvodnju bureka prodao nekom, još se ne zna koji je to Srbin ako je uopšte Srbin. Dajte da to naše službe ispitaju i osumnjičenog privedu i podesu izveštaj i onda u javnost da izađu sa informacijom koja ne mora biti sveobuhvatna".

Poslanik Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović takođe je pitao o aferi "ruski špijun".

On je naveo da podržava svaku akciju koja ide u pravcu utvrđivanja činjenica i zaštite državnog i ustavnog poretka, ali je ukazao i na sličnu aferu "Omča" koja je bila aktuelna ranije, a lanisrana je, kaže, preko jednog dela medija o tajnom planu prozapadnih snaga za destabilizaciju države.

O pretnjama direktoru Sportskog centra "25 maj- Milan Gale Muškatirović" 

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković pitao je MUP i Tužilaštvo u vezi sa pretnjama direktoru Sportskog centra "25 maj- Milan Gale Muškatirović", Jovanu Kneževiću, koje su, kako kaže, stigle dan pre njegove konferencije za novinare na kojoj su objavljeni dokazi o malverzacijama predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća.

Marković je podsetio da je Grad Beograd u julu preuzeo nadležnost nad tom ustanovom, te da je do tada "25 maj" bio u sastavu gradske opštine Stari Grad na čijem je čelu Bastać koga, kako je rekao, građani zovu "kesa".

On je dodao da je budžetska inspekcija Grada Beograda napravila izveštaj na 274 strane o nedomaćinskom i štetočinskom odnosu prema sportskom centru, navodeći da je sve to rezultiralo dugovima, minusima i gubicima od blizu dva miliona evra.

Marković je izneo sumnju da je motiv prenji novom direktoru upravo iznošenje podataka o malverzacijama Marka Bastaća i njegovih saradnika u opštini Stari Grad i SC Milan Gale Muškatirović.

Oni jedino što znaju to je da prete, vređaju i pozivaju na progon svih koji ne misle kao oni, rekao je Marković i uputio na poruke koje su bile upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dok je bio na VMA.

U Skupštini Srbije nastavljena je rasprava o budžetu za 2020. godinu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво