Kremlj: Ništa ne može da naruši odnose Beograda i Moskve

Povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, Kremlj je saopštio da je siguran da ništa ne može da naruši odnose između Moskve i Beograda, preneo je Rojters.

"Odnosi sa Srbijom su partnerski, imaju bratski karakter. Ništa ne može da utiče na to", istakao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u izjavi novinarima.  

Ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Susret je organizovan nakon objavljivanja snimka čiju je autentičnost potvrdila BIA i na kojem se vidi ruski obaveštajac koji daje novac navodno srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Za danas posle podne predsednik Vučić je sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Najavljeno je da će se posle sednice obratiti medijima.

Juče je načelnik Uprave za analitiku BIA Relja Željski rekao da u ovom trenutku na teritoriji Srbije deluje veliki broj obaveštajno-bezbednosnih sistema, među kojima su sistemi velikih država kao SAD, Rusije, Velike Britanije i Kine, ali i zemlja iz okruženja, kao što su Albanija ii Hrvatska. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво